FIA Unisma Jalin Kerjasama Internasional Dengan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Malaysia

Fakultas Ilmu Administrasi Universitas Islam Malang (FIA Unisma) menjalin Kerjasama dengan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Malaysia. Kegiatan ini dilaksanakan dengan penandatanganan Letter of Intent (LoI). Acara ini dihadiri oleh seluruh pimpinan Fakultas dan Dosen FIA Unisma serta perwakilan dari Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Malaysia.

Penandatangan LoI tersebut dilaksanakan pada hari Rabu (7/12/2022). LoI ditandatangani oleh Dekan FIA Unisma Dr. Hj. Rini Rahayu Kurniati, M.Si dan perwakilana dari Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Malaysia Associate Professor Sr. Dr. Hjh. Azlina Binti Md. Yassin.

Dekan FIA Unisma menyampaikan bahwa ingin menyambut sahabat-sahabat saya dari FTMB, UTHM ke kampus kami untuk memperkuat ikatan kami dengan LoI yang akan ditandatangani hari ini. FTMB, UTHM telah menjadi sahabat kuat kami sejak lama dan kami telah menjalin kerja sama yang signifikan hingga sekarang. Itulah sebabnya kami di sini hari ini untuk memperkuat hubungan bilateral kami yang kuat melalui Saling Pengertian ini. Penandatangan ini untuk memperkuat kerjasama dlm bidang pendidikan penelitian dan pengabdian masyarakat.